Griekse salade met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn en paprika.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2922 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16 g
Vezels5.6 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Cuire à l'eau et à la poêle
1

Préparez le bouillon dans la casserole. Ajoutez le couscous perlé et faites-le cuire 12 à 14 minutes à couvert, jusqu’à absorption totale. Remuez régulièrement pour éviter qu’il n’accroche. Pendant ce temps, détaillez le poivron rouge pointu en fines lanières. Faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire l'émincé de poulet et le poivron rouge pointu 6 à 7 minutes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Préparer la salade
2

Pendant ce temps, coupez la salade romaine en petits morceaux et ajoutez-les au saladier. Coupez la tomate et le concombre en petits dés et émincez l’oignon rouge. Ajoutez la tomate, le concombre et l’oignon à la salade romaine. Émiettez la feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Préparer la vinaigrette
3

Pressez une moitié du citron et coupez l’autre en quartiers. Dans le petit bol, mélangez l'origan, 1 cs de jus de citron par personne, l’huile d’olive au romarin et le miel, puis salez et poivrez. Ajoutez la vinaigrette au saladier et mélangez bien.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Servir
4

Servez la salade sur les assiettes. Disposez le couscous perlé, l'émincé de poulet et le poivron rouge pointu par-dessus. Garnissez de la feta et des quartiers de citron.