Griekse salade met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met witte kaas en citroen

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige blokjes witte kaas – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2743 kJ
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8 g
Eiwitten36.4 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.

Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de little gem.
  • Verbrokkel de witte kaas.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes. 
  • Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
  • Garneer met de witte kaas en de citroenpartjes.