Griekse salade met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met witte kaas

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ head

Botersla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2752 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8.7 g
Eiwitten34.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Koken en bakken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 - 7 minuten gaar. 
Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de saladekom.
  • Verkruimel de witte kaas.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom de honing en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
  • Garneer met de witte kaas.