Groene couscous met tonijn en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met verse kruiden en pompoenpitten

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

75 gram

Peultjes

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

45 ml

Water voor saus

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. 

Snijden
2

Halveer de peultjes (zie Tip). Pers de citroen uit. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peultjes bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn. 

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de peterselie en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn, de helft van de groene saus, de peultjes, de komkommer en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.