Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
75 gram
Peultjes
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
45 ml
Water voor saus
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Halveer de peultjes (zie Tip). Pers de citroen uit. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.
Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn.
Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de peterselie en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn, de helft van de groene saus, de peultjes, de komkommer en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.