topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

200 gram

Broccoli

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2847 kJ
Energie (kcal)680 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten39 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng het water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Houd 50 ml bouillon per persoon apart voor stap 3. Kook de rijst 10 minuten in de overige bouillon. Giet daarna eventueel af.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de wortel in halve maantjes.
Kip bakken
2
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, kokosmelk, groene currykruiden, vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en de achtergehouden bouillon toe aan de wok of sauteerpan.
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden.
  • Schep de rijst ernaast.