Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette

Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette

met citroen-ricotta en pistachenoten

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Olijfolie met citroen

50 gram

Ricotta

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

10 gram

Pistachenoten

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)574 kcal
Energie (kJ)2403 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.6 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Hak de pistachenoten grof.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de prei 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 250 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als het begint aan te branden.

Courgette grillen
3

Meng in een kom de courgette met 1/4 el olijfolie per persoon, de oregano, peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Spinaziesaus maken
4

Pureer met een staafmixer in een hoge kom de spinazie, de verse kruiden en de knoflook met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 50 ml water. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spinaziesaus door de parelgerstrisotto en kook de laatste 10 minuten mee.

Ricotta mengen
5

Meng in een kleine kom de ricotta en de citroenolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerstrisotto over diepe borden. Garneer met de gegrilde courgette, de citroen-ricotta en de pistachenoten.