Groentelasagne met verse lasagnebladen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met romige saus, Goudse kaas en Siciliaanse kruiden

Vandaag bereid je een Italiaanse lasagne met verse lasagnebladen en veel groenten. Dit gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

¼ el

Suiker

½ tl

[Plantaardige] boter

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg daarna de courgette, paprika en de Siciliaanse kruiden toe en bak 4 - 5 minuten al roerend mee. Voeg de passata, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Roux bereiden
3

Weeg de benodigde hoeveelheid bloem en boter af. Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1/3 van de culinaire room toe en roer door tot de room volledig is opgenomen.

Roomsaus maken
4

Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige culinaire room. Voeg de culinaire room geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip). Voeg de bouillon toe en laat 3 minuten indikken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.

Lasagne maken
5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een laag verse lasagnebladeren bovenop (zie Tip). Bedek met een dun laagje roomsaus. Schenk hier een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
6

Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft. Laat de lasagne 3 minuten afkoelen. Serveer daarna over borden.