Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ tl
Gemalen kurkuma
75 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Gesneden snijbonen
(Kan bevatten Selderij)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
¼ stuk(s)
Aubergine
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
250 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 100 ml kokend water per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de BBQ rub, de kurkuma, knoflook, ui en aubergine 3 - 5 minuten (zie Tip). Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Let op: kurkuma is erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door en laat de rijst in 20 - 25 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt (zie Tip). Voeg na 15 minuten de snijbonen toe.
Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt en voeg anders nog wat water toe.
Snijd de witte grillkaas in sneetjes. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de witte grillkaassneetjes in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip). Zet het vuur daarna laag zodat de witte grillkaas warm blijft tot serveren.
Tip: Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan de witte grillkaas gaan uitlopen. Pas wel op: de witte grillkaas kan spetteren als je hem in de pan legt!
Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in partjes. Haal de sauteerpan met de groenterijst van het vuur. Roer de groenterijst daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de groenterijst in de pan op tafel. Schep de witte-grillkaassneetjes erop en garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.