Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groene peper
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Tarwe)
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 gram
Mexicaanse groentemix
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 el
Witte balsamicoazijn
400 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water per persoon. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruiken.
Tip: Is de soep nog te dik? Maak de soep dunner door beetje bij beetje de overige bouillon naar smaak toe te voegen.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon!
Tip 1: Liever een gladde soep? Pureer de soep dan eerst met een staafmixer.
Tip 2: Heb je tijd over? Beleg de pita's dan met de overige kaas en leg nog 2 minuten boven in de oven, of tot de kaas is gesmolten.