Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
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Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

Gyros is de Griekse variant van shoarma. De typische smaak vind je terug in de marinade van de varkenshaasreepjes - kardemom, komijn, oregano en tijm.

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Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Maïs in blik

¼

Tomatenpuree

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2385 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7.4 g
Eiwitten31 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Couper les légumes
1

Pour le riz, portez 250 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Émiettez ½ cube de bouillon par personne au-dessus. Ajoutez le riz et faites-le cuire 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez au besoin et réservez sans couvercle. Pendant ce temps, coupez le poivron en fines lanières. Taillez l’oignon en fines demi-rondelles. Écrasez ou émincez l’ail. Égouttez le maïs.

Cuire le gyros
2

Faites chauffer ½ cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la sauteuse. Ajoutez le concentré de tomates et l'ail avec, par personne, 1/4 du sachet de paprika en poudre et 1/3 du sachet d’origan séché. Faites cuire 1 à 2 minutes. Ajoutez l’oignon et le poivron et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes à couvert. Retirez le couvercle et ajoutez les lanières de porc. Faites cuire 2 à 3 minutes.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Apprêter le riz
3

Pendant ce temps, coupez la tomate en dés et ciselez finement le persil.Dans le petit bol, mélangez le yaourt avec, par personne, ¼ cc d’origan et ½ cc d’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez.Mélangez le riz, la tomate, la moitié du persil, le maïs et le yaourt. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez le riz dans les assiettes. Disposez le gyros en partie par-dessus et en partie à côté.Garnissez du reste du persil plat.

Tip: Wist je dat peterselie per 100g 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? Het relatief kleine beetje peterselie in de recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname!