Wist je dat een paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een appelsien?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Paprika
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
150 ml
Zoutarme groentebouillon
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op laag vuur en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut al roerend op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.
Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de gehalveerde paprika. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika. Bak de paprika nog 3 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika over de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.