Broodje hamburger met labne en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete aardappelfriet en gegrilde groenten

Le labné - fromage frais à base de yaourt égoutté - donne une touche de fraîcheur à ce savoureux burger.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

1 stuk(s)

Wortelbroodje

20 gram

Labne

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

225 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Aubergine

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4013 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers27 g
Vezels14.4 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Grillpan of koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom de zoete aardappel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Bakken
2

Snijd de aubergine in ronde plakken van 1cm dik. Snijd de paprika in repen. Meng in dezelfde grote kom het paprikapoeder met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met kruiden. Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en bak de laatste 15 minuten van de zoete aardappel mee.

Ui snijden
3

Snijd de ui in dunne halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur met 1/4 el roomboter per persoon en gril of bak de burgers samen met de ui 2 - 3 minuten aan elke kant. Verkruimel de witte kaas in een kom. Bak de broodjes de laatste 2 minuten mee in de oven.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Hamburger maken
5

Snijd de broodjes open. Besmeer het bovenste deel van elk broodje met labne. Leg hierop de rode ui. Beleg het onderste deel van de broodje met een paar plakjes aubergine en een paar repen paprika. Leg hierop de burger. Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. Vouw het broodje dicht.

Serveren
6

Leg de hamburgers op de borden. Leg de overige groenten ernaast en verdeel de overige witte kaas erover. Serveer met de zoete aardappelfriet en de overige labne.

Tip: Houd je van veel saus: meng dan 1 el mayonaise per persoon door de labne.