Hartige gehakttaart met uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige gehakttaart met uienchutney

Hartige gehakttaart met uienchutney

met sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

150 gram

Sperziebonen

20 gram

Pikante uienchutney

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3302 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten55.7 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels13.8 g
Eiwitten28.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd vervolgens in dunne schijfjes. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Pie maken
2
  • Voeg de uienchutney, de kurkuma, het currypoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in (zie Tip). 
  • Bak de pie 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Tip: Zin in een dessertje? Dit is wat je kunt doen met de restjes deeg: leg het deeg in een kom en smelt wat boter in een pot. Voeg suiker en kaneel toe aan dezelfde kom en roer door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar. Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak 20 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!

Sperziebonen koken
3
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pie over de borden.
  • Serveer met de sperziebonen.