Hartige pie met vegetarische groenteragout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige pie met vegetarische groenteragout

Hartige pie met vegetarische groenteragout

met frisse slamix

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pie een feestelijk glimmend korstje!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)675 kcal
Energie (kJ)2824 kJ
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels10 g
Eiwitten17.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in schijfjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 4 - 5 minuten al roerend. Voeg de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.

Ragout koken
3

Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el boter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de culinaire room toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes reduceren.

Pie maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
6

Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.

Weetje: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.