Hartige pie van gemengd gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselder en tomaat

Bleekselder heeft een zachte smaak en je kunt zowel de stengel als het blad gebruiken voor het kruiden van soep of bouillon. Je kunt bleekselder ook goed rauw eten, bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3159 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten45.6 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten25.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bleekselder in de lengte door en snijd dan in fijne stukjes.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, wortel en bleekselder 4 - 5 minuten. 
Vulling maken
2
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de tomaat, worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
4
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.