Hawaïaanse stijl hamburger met champignonsaus
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Hawaïaanse stijl hamburger met champignonsaus

Hawaïaanse stijl hamburger met champignonsaus

met witte rijst en een spiegelei

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Gerst
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Lente-ui

65 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

Tomatenpuree

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)988 kcal
Energie (kJ)4134 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.6 g
Eiwitten48 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition pour le riz. Émincez ou écrasez l’ail. Coupez l’oignon en fines demi-rondelles et les champignons en lamelles. Taillez les oignons nouveaux en fines rondelles en séparant le blanc du vert.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Cuire le riz
2

Pesez le riz, puis faites-le cuire 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Dans la poêle, faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif et faites-y revenir l’ail et l’oignon 2 à 3 minutes. Ajoutez les champignons et le blanc de l'oignon nouveau, puis poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.

Tip: Je kunt ook gerust alle rijst koken en 2/3 serveren. Gebruik de overige rijst de volgende dag in een soep of lunchsalade. Ben je toch een grote eter, serveer dan alle rijst bij dit gerecht.

Préparer la sauce
3

Dans le grand bol, mélangez le bouillon ainsi que, par personne, 10 ml de sauce soja, 1/2 sachet de sauce Worcestershire, 1/2 cs de farine, 1/2 cc de sucre et 1/2 cs de concentré de tomates. Ajoutez le tout à la poêle contenant les champignons, puis portez à ébullition. Faites cuire la sauce 5 à 8 minutes à feu doux, en remuant régulièrement jusqu’à ce qu’elle épaississe. La sauce est prête lorsqu’elle est suffisamment épaisse pour recouvrir le dos d’une cuillère.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Cuire l’œuf au plat
4

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans l’autre poêle et faites cuire 1 œuf au plat par personne. Réservez-les hors de la poêle.

Cuire le steak haché
5

Réutilisez la poêle ayant servi pour les œufs pour faire cuire le steak haché 2 à 3 minutes de chaque côté ou jusqu’à ce qu’il soit cuit. Salez et poivrez.

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van het spiegelei? Voeg dan nog een klein klontje boter toe.

Servir
6

Servez le riz et le steak haché sur les assiettes, puis nappez la viande de sauce aux champignons. Présentez l’œuf au plat à côté et garnissez le tout avec le vert de l'oignon nouveau.