Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons

Hamburger op z'n Hawaïaans met sticky champignons

met witte rijst en spiegelei

Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaïaanse loco moco. Het is een fusie tussen de Amerikaanse en Aziatische keuken en werd voor het eerst gecreëerd in 1949. De lokale tieners die als een van de eersten het gerecht bestelden gaven het gerecht haar naam.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Jasmijnrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

50 gram

Passata

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

½ el

Bloem

100 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3518 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten36.4 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in schijfjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een grote kom de bouillon met de passata, sojasaus, ketjap, bloem en suiker (zie Tip). Voeg het mengsel toe aan de pan met de champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 - 8 minuten op laag vuur reduceren. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Spiegelei bakken
4

Verhit in een tweede pan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal uit de pan en bewaar apart.

Burger bakken
5

Verhit dezelfde pan van het spiegelei op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van het spiegelei? Voeg dan nog een klein klontje boter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de sticky champignons over de hamburger. Serveer met het spiegelei.