Honing-mosterd zalm met geroosterde patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterd zalm met geroosterde patatjes

Honing-mosterd zalm met geroosterde patatjes

met oranje en gele wortel

Je kunt niet alle stelen eten van verse kruiden, de harde stelen zijn namelijk niet eetbaar. Tijm is een van de kruiden met een harde, niet eetbare, steel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Omega 3-vetzuren
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1.5 stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Mosterd

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels16.1 g
Eiwitten26.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventueel grote krieltjes in vieren. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Halveer de beide wortelsoorten en snijd in halve maantjes van 1 cm breed. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van 1/2 tijmtakje per persoon en snijd grof. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Groenten stoven
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 1 minuut. Voeg de knoflook, verse tijm en per persoon: 50 ml groentebouillon en 1 tl basterdsuiker toe. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Haal het deksel van de pan en verhit de groenten nog 2 minuten zonder deksel. 

Sausje maken
4

Meng in een kleine kom de honing met de mosterd.

Zalm bakken
5

Dep de zalm droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Smeer de zalm in met het honing-mosterdsausje. Leg de zalm op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de zalm de laatste 10 - 12 minuten met de krieltjes mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de zalm over de borden. Serveer met de geroosterde patatjes en groenten.