Broodje worst met gebakken uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje worst met gebakken uitjes

Broodje worst met gebakken uitjes

met salade van appel en tomaat

Je serveert je broodje worst vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Rogge
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Veldsla

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3123 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels7.8 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig om.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Ui karamelliseren
2
  • Verhit de overige boter in een pan op laag tot middelmatig vuur. Bak de ui 8 - 10 minuten. 
  • Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en voeg de suiker en de uienchutney toe. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karamelliseren, of tot de suiker gesmolten is. 
  • Bak ondertussen het hotdogbroodje 4 - 5 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel en tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat, appel en veldsla toe en schep om.
Serveren
4
  • Snijd het hotdogbroodje open.
  • Beleg met de worst, de gekarmelliseerde ui en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de salade.