Hutsepot met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hutsepot met boerenworst

Hutsepot met boerenworst

met prei, spruitjes en wortel

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Aardappelen

50 gram

Spruiten

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

375 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3037 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers16 g
Vezels17.2 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon (zie Tip). Snijd de ui in grove stukken. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Was de prei en snijd in dikke ringen van 1 cm. Schil of was de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd eventuele grote aardappelen in achten. Snijd de harde onderkant van de spruiten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul aan met 175 ml kokend water per persoon.

Fruiten en bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel. Fruit de ui, de tijmtakjes en het laurierblad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de wortel en prei toe en bak 2 - 3 minuten.

Tip: Vind je hele tijmtakjes niet prettig werken? Ris dan de blaadjes tijm van de takjes voordat je de tijm toevoegt aan de pan.

Koken
3

Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en groenten 5 minuten.

Spruiten en worst koken
4

Voeg de spruiten en 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed door. Leg de worst bovenop de groenten en plaats het deksel op de pan.

Hutsepot koken
5

Kook de hutsepot, afgedekt, 8 - 12 minuten op zacht vuur, of tot de aardappelen en worst gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de worst uit de pan en verwijder het laurierblad en de tijmtakjes. Verdeel de hutsepot over diepe borden en serveer met de worst.