Indiase curry met venkel en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met venkel en mais

Indiase curry met venkel en mais

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pikant het wordt.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3385 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten114.1 g
waarvan suikers22 g
Vezels11.3 g
Eiwitten19.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in 10 minuten gaar in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Curry maken
4

Voeg de kokosmelk toe aan de sauteerpan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Yoghurt mengen
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.