Indonesische currry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische currry-noedelsoep

Indonesische currry-noedelsoep

Met koriander en pinda's

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Je voegt als laatst verse koriander en pinda's toe, die samen zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

150 ml

Kokosmelk

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3109 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

snijden
1

• Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Pers de knoflook of snijd fijn.

bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.

koken
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

serveren
4

Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.