Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Wij hebben gekozen voor besengek currypasta – deze wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de koriander en pinda's voor een ware smaaksensatie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Italiaanse groentemix met champignons
50 gram
Besengek-currypasta
150 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
20 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
250 ml
Zoutarme groentebouillon
• Bereid de bouillon. (TIP)
• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn
• Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje in 250 ml water per persoon.
• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
• Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.
• Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.
• Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut.
• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.
• Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
• Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep. (TIP)
Tip: Snijd de verse udonnoedels in stukjes voordat je ze in de soep doet. Dat eet straks een stuk makkelijker!
• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.