Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Avec des légumes croquants et une sauce à la cacahuète

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met pindasaus. Deze versie maak je met ei, paksoi, peen, sperziebonen en meloenkomkommer, ook wel corosello tondo di manduria genoemd. Hij lijkt op een komkommer maar heeft een zoete meloensmaak. Een ingrediënt waar ze in de Italiaanse keuken dol op zijn en een leuke twist in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Paksoi

50 gram

Gesneden peen

30 gram

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Ketjap manis

25 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g

Instructies

Rijst en ei koken
1

Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Was het ei grondig en kook na 5 minuten met de rijst mee. Haal daarna eerst het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Giet vervolgens de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groen van de paksoi klein.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen, rode peper (zie tip), de helft van de ketjap en 3 eetlepels water per persoon, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paksoi, komkommer en peen toe en roer regelmatig door.

Pindasaus maken
4

Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, de overige ketjap en de sambal en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren en breng op smaak met peper en zout.

Ei snijden
5

Pel het ei en snijd in parten.

Serveren
6

Verdeel de basmatirijst en groenten over de borden. Schenk de pindasaus over de groenten en serveer de gado gado met het ei.