Van pindakaas, limoen en verse koriander maak je een pindasaus waarmee je de noedels op smaak brengt. De inspiratie voor dit gerecht is gadogado, een Indonesisch groentegerecht. In Indonesië wordt gadogado niet alleen warm, maar ook koud gegeten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Ei
(Bevat Eieren)
¼
Rode peper
150 gram
Snijbonen
1
Tomaat
¼
Limoen
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng de eieren aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd of hak de koriander fijn.
Maak in een kom een saus van de pindakaas, ½ tl limoenrasp per persoon, 1 tl limoensap per persoon, een kwart van de rode peper en de helft van de koriander. Voeg een scheutje melk toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
Kook vervolgens 500 ml water per persoon in de pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.
Verhit de sesamolie in een wok of hapjespan en roerbak de overige rode peper en snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 8 - 10 minuten op middelmatig vuur.
Pel ondertussen de eieren en snijd in plakken.
Voeg vervolgens de tomaat, noedels, sojasaus en de helft van de pindasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de noedels over de borden en serveer met de overige pindasaus en de plakjes ei. Bestrooi met de overige koriander.