Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal

Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal

Salade de concombre, nouilles et oeufs

Sambal telor is een bereiding uit de Indonesische keuken. Het unieke van dit gerecht is dat je gekookte eieren gaat marineren in een pittig sausje, gemaakt van sambal. Door de eieren even in te pakken, trekken de smaken nog beter in. De stukjes pinda’s geven het ei een lekkere bite.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Snijbonen

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

1 tl

Sambal

1 stuk(s)

Witte balsamicoazijn

1 stuk(s)

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Ketjap manis

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3184 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Film plastique
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 - 8 minuten hard. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in dunne schuine reepjes van halve cm.

3

Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng de currykruiden in een kom met de sambal, fijngehakte pinda’s en 1 tl water per persoon in een kom. Spreid per ei een stuk vershoudfolie van 20 x 20 cm uit en verdeel het sambalmengsel over ongeveer 7 x 7 cm. Leg het ei in het midden en vouw de folie er omheen zodat het hele ei is bedekt. Draai de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de andere eieren. Bewaar tot gebruik.

4

Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommer-salade in de koelkast.

5

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

7

Roer ondertussen in een kom de pindakaas los met de sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de snijbonen, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met kwartjes ei en de komkommersalade.