Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor

Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor

Sambal telor is een bereiding uit de Indonesische keuken. Het unieke van dit gerecht is dat je gekookte eieren gaat marineren in een pittig sausje, gemaakt van sambal. Door de eieren even in te pakken, trekken de smaken nog beter in. De stukjes pinda’s geven het ei een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Pittig
Allergenen:
Eieren
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Chilivlokken

150 gram

Snijbonen

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Sambal

½ tl

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3075 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Instructies

1

Breng de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 – 8 minuten hard. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren.

Verwijder de steelaanzet van de bonen.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in dunne schuine reepjes van 1/2 cm.

Wikkel het ei in het kruidenmengsel en vouw het folie dicht.
3

Hak ¼ van de pinda’s fijn. Meng de currykruiden met de sambal, pinda’s en 1 tl water per persoon in een kom. Spreid per ei een stuk vershoudfolie van 20 x 20 cm uit en verdeel het sambalmengsel over ongeveer 7 x 7 cm. Leg het ei in het midden en vouw de folie er omheen zodat het hele ei is bedekt. Draai de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de andere eieren. Bewaar tot gebruik.

4

Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade in de koelkast.

5

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak de snijbonen.
6

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Roer ondertussen in een kom de pindakaas los met de sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Voeg de noedels en de saus toe aan de snijbonen, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met kwartjes ei en de komkommersalade.