Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Avec du riz, de l’œuf, de la tomate et des aubergines

Deze vegetarische Indonesische smoor is pittig en zoet. De aubergine stoof je zacht in de tomatensaus. Het gekookte eitje en de verse koriander geven het gerecht een frisse smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

½

Aubergine

1

Tomaat

1

Verse gember

85

Zilvervliesrijst

1

Ei

(Bevat Eieren)

100

Passata

1

Gemalen citroengras

½

Harissa

2

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1

Zonnebloemolie

½

Ketjap manis

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)619 kcal
Energie (kJ)2590 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd de gember fijn. Was het ei grondig.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 6 minuten het ei mee. Giet daarna af, laat het ei schrikken onder koud water en laat de rijst met deksel nagaren.

Aubergine bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine, tomaat en gember toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Smoren
4

Voeg vervolgens de tomatenpassata, de citroengras, harissa en ketjap toe en smoor de groenten, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd in kwarten. Breng de smoor op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de smoor en rijst over de borden. Serveer met het ei en garneer met de koriander.