Met ingrediënten als Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het alom bekende broodje shoarma. Makkelijk én gezellig: zet de verschillende onderdelen van het gerecht op tafel, dan kan iedereen zijn eigen broodje maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Zoete aardappel
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
40 gram
Gemengde sla
1 el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de bataat af, was of schil hem en snijd in repen van 1 cm dik.
Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier, meng met de rozemarijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 18 – 20 minuten in de oven, of tot de bataat gaar is. Schep halverwege om.
Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of rooster in een broodrooster.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met gehakt-tomaatsalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataat.