.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
100 gram
Half-om-half gehakt
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
1 tl
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Passata
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
45 gram
Volkoren casarecce
(Bevat Gluten)
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes en bewaar ook de takjes. Voeg de takjes van de basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de pan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten of tot de pasta gaar is.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met de reepjes basilicum.