Maak zelf croutons van bruine ciabatta en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje Italiaanse kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Kipfilet
15 ml
Basilicumcrème
½ stuk(s)
Bruin tarwebroodje
0.17 zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
40 gram
Rucola en veldsla
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Suiker
3 tl
Zwarte balsamicoazijn
Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Tip: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!
Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.
Tip: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.