Italiaanse salade met kipfilet uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde ui

Je maakt zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere crunch.

Labels:
Zoutbewust
Allergenen:
Gerst
Haver
Rogge
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)

0.17 zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

10 ml

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten30.9 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten34 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat en de puntpaprika in blokjes. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom met een beetje olijfolie in een pan op hoog vuur.

Ui karamelliseren
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd het broodje in kleine blokjes. Meng in een kom de broodblokjes met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).

Tip: Deze croutons bevatten al specerijen, proef goed voordat je zout toevoegt.

Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van wit brood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Salade afmaken
5

Voeg de slamix, tomaat en puntpaprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing (zie Tip).

Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor wat krokantheid.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in sneetjes. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui. Besprenkel met de basilicumcrème.

Weetje: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide mineralen.