Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Japanse noedelsoep met kipreepjes en paddenstoelen

Met beukenzwammen, shiitake en kastanjechampignons

Naast de klassieke witte champignon zijn er nog veel meer lekkere soorten paddenstoelen zoals de shiitake die oorspronkelijk uit Japan komt. Op ons blog lees je hoe je shiitake eigenlijk uitspreekt en meer! De kipreepjes zijn alvast voorgekruid met een Japanse kruidenmix met maanzaad, kaneel, anijs en venkel.

Labels:
Eiwitrijk
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

¼

Rode peper

100 gram

Kipfiletreepjes met baharat

75 gram

Paksoi

125 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

70 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

½ pak(ken)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2138 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Grote pan
Kom

Instructies

1

Bereid de bouillon (zie tip) in een pan met deksel.

Snijd de rode peper fijn.
2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

Bak de kipreepjes
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de paddenstoelen en de bouillon toe
4

Voeg de gemengde paddenstoelen en de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg eventueel wat extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de soep over de soepkommen.