Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

met sesamdressing, rijst en salade van komkommer en gele wortel

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Sesamzaad

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

15 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Zeewiersalade

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

½ el

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)877 kcal
Energie (kJ)3670 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.5 g
Eiwitten35 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.