Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

met sesamdressing, rijst en salade van radijs en gele wortel

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Gele wortel

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Sesamzaad

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

15 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Zeewiersalade

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Bloem

¾ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3746 kJ
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten92.2 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels8.8 g
Eiwitten35.2 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in kwarten. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de radijs, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper naar smaak toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.