Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Gele wortel
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Sesamzaad
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
15 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
50 gram
Zeewiersalade
¼ zakje(s)
Furikake
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)
½ bosje(s)
Radijs
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Bloem
¾ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.