Kabeljauw met knoflookbotersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met knoflookbotersaus

Kabeljauw met knoflookbotersaus

met gestoofde prei en sperziebonen

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2743 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels16.4 g
Eiwitten35 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei 2 keer in de breedte zodat er 3 kortere stukken ontstaan. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten bakken
2

Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon en peper naar smaak. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de helft van de knoflook en de helft van de ui 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige ui en breng op smaak met peper. Hak de bladpeterselie fijn.

Vis bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier. Wentel de vis door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de helft van de boter per persoon in een pan op hoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de vis.

Botersaus maken
5

Voeg de overige boter en de overige knoflook toe aan de pan van de vis. Laat de boter smelten op hoog vuur en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Breng op smaak met peper en zout en schenk de gesmolten boter met knoflook over de vis.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en prei met vinaigrette naar smaak. Verdeel de groenten over de borden met vis. Serveer met de geroosterde patatjes.