Cheeseburger op z'n Italiaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger op z'n Italiaans

Cheeseburger op z'n Italiaans

met bruschettadip en frietjes met Parmigiano Reggiano

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

40 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5720 kJ
Energie (kcal)1367 kcal
Vetten77.1 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten111.1 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels11 g
Eiwitten51.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de courgette in dunne schijfjes. Snijd de helft van de tomaat in schijfjes. Snijd de helft van de de mozzarella in sneetjes. Snijd de overige tomaat en mozzarella in blokjes.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten. Keer om, beleg met de mozzarellasneetjes en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten. Haal de burger uit de pan en houd apart.

Kruidenolie maken
3

Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met ui en roer nog 1 minuut goed door. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.

Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C, wat weer helpt bij het ondersteunen van ijzeropname.

Courgette bakken
4

Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout. Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de overige kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.

Broodje beleggen
5

Beleg het broodje met een deel van de courgette, de tomatenschijfjes, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de bruschettadip. Meng in een kom de tomatenblokjes, de courgette en de mozzarellablokjes met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en rasp de kaas erboven met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.

Tip: Heb je kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.