Meatier-burger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier-burger met mosterdroomsaus

Meatier-burger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Aardappelen

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

30 ml

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels13.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in 2 ruime potten water aan de kook voor de aardappelen en de groenten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven 1 van de potten. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de helft van de mosterd, 1/2 el boter en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Kook in de andere pot de wortelschijfjes en de sperziebonen in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook toe. Bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur en voeg de culinaire room en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inidikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer vlak voor serveren 1/2 el boter per persoon en de overige knoflook en ui door de groenten. Kook nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree en de burger over de borden.
  • Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.