Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes

Kalkoenfilet met basilicumroomsaus en patatjes

met groene groenten

Kalkoenfilet is een mager en mals stuk vlees met een milde smaak. Het is perfect om te braden of grillen en een fantastische eiwitrijke, vetarme keuze voor elke maaltijd!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

200 gram

Aardappelen

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten44.7 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten35.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelwedges bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Dep de aardappelwedges droog met keukenpapier. Meng in een kom de aardappelwedges met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelwedges ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Voorbereiden
2

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.

Sperziebonen koken
3

Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuif zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kalkoenfilet bakken
4

Verhit ondertussen de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de kalkoenfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de culinaire room toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor.

Groenten bakken
5

Verhit overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en courgette 4 minuten al roerend. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kalkoenfilet met basilicumsaus over de borden. Serveer met de groenten en de patatjes.