Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus

Kalkoenrollade met serranoham en uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met appel en abrikoos en omhult in serranoham - verwennerij gegarandeerd!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Wortel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Paarse wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Kalkoenrollade met appel en abrikoos

40 gram

Pikante uienchutney

100 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

150 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1097 kcal
Energie (kJ)4592 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers20 g
Vezels15.2 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in parten (zie Tip).
  • Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

Tip: Snijd de aardappelen en groenten niet te groot, anders duurt het langer voordat ze gaar zijn in de oven.

Bakken
2
  • Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout.
  • Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 50 minuten in de oven (zie Tip). Schep tussendoor om.

Tip: Verspreid de aardappelen en groenten goed over de bakplaat: dan zijn ze sneller gaar.

Rollade aanbraden
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 - 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.
Jus maken
4
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur.
  • Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan.
  • Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip).

Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

Peultjes bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan.
  • Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano reggiano met een fijne rasp.
  • Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.
Serveren
6
  • Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken.
  • Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart.
  • Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen.
  • Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.