Keema is een Indisch gerecht dat gewoonlijk wordt bereid met lamsvlees. Rundvlees, zoals in dit gerecht, komt ook voor in gemeenschappen waar koe wordt gegeten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt
¼ stuk(s)
Groene peper
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Garam masala
0.51 tl
Gemalen kurkuma
5 gram
Verse koriander en munt
70 gram
Bruine snelkookrijst
¼
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Tomaat
8.75 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
200 gram
Doperwten in blik
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Tip: Je gebruikt niet alle rijst in dit recept. Weeg 70 gram af per persoon of gebruik alles als je een grote eter bent.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.