Kervelsoep met aardappel en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kervelsoep met aardappel en prei

Kervelsoep met aardappel en prei

met knapperig broodje brie

Kervel over? Maak met de staafmixer een kervelpesto! Mix de kervel met walnoot, knoflook, pijnboompitten en parmigiano - perfect voor op het broodje brie.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Prei

100 gram

Aardappelen

30 gram

Verse kervel

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

50 gram

Franse roombrie

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2687 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13 g
Vezels15.4 g
Eiwitten24 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui grof. Snijd de prei in fijne ringen (zie Tip 1). Was de aardappelen grondig of schil ze. Snijd de aardappelen in kwarten. Bereid een bouillon van per persoon: 450 ml water en 3/4 bouillonblokje (zie Tip 2).

Tip: 1: Het groene loof van de prei kan wat stugger zijn waardoor de soep minder glad wordt. Snijd het daarom goed fijn of laat een deel hiervan achterwege. 2: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon.

Stoven
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei en aardappelen toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Kervel snijden
3

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken. Verwijder ondertussen eventuele dikke steeltjes van de kervel en snijd de kervel fijn. Houd enkele kervelblaadjes opzij voor de garnering.

Broodjes bakken
4

Halveer het broodje. Snijd dunne plakjes van de Franse brie en beleg beide helften van het broodje met de brie. Bak, wanneer de soep bijna klaar is, de broodjes 8 - 10 minuten op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven, of tot de kaas gesmolten is (zie Tip).

Tip: Heb je een oven met grillstand? Grill het broodje dan aan het eind tot de kaas begint te borrelen en een mooie goudbruine kleur begint te krijgen.

Soep op smaak brengen
5

Voeg de kervel toe aan de soep en roer goed door. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Verwarm de soep nog 2 - 3 minuten zonder deksel.

Serveren
6

Verdeel de kervelsoep over de soepkommen en garneer met de overige kervelblaadjes. Serveer met de broodjes brie.