Kikkererwtencurry met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1.5 tl

Verse gember

½ pak(ken)

Kikkererwten

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Verse koriander en munt

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3584 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten125.3 g
waarvan suikers25.1 g
Vezels15.2 g
Eiwitten20.9 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm.
  • Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken. 

Weetje: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten al roerend.
  • Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. 
  • Ris ondertussen de blaadjes van de munttakjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.
Koken
3
  • Blus af met de bouillon, de tomatenblokjes, de kokosmelk en 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
  • Breng de curry aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. 

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Serveren
4
  • Haal het deksel van de soeppot en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry (zie Tip).
  • Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en curry over diepe borden.
  • Garneer met de muntblaadjes en koriander. Serveer met de mangochutney.

Tip: Is de curry nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.