Kikkererwtencurry met zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en verse kruiden

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1.5 tl

Verse gember

½ pak(ken)

Kikkererwten

90 ml

Kokosmelk

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3621 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten126.8 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels17.9 g
Eiwitten21.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Zeef
Pan
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.
  • Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten al roerend.
  • Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. 
  • Ris ondertussen de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.
Curry maken
3
  • Blus af met de bouillon en de wittewijnazijn. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Breng de curry aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel gaar is.
Serveren
4
  • Haal, wanneer de curry nog 5 minuten moet koken, het deksel van de pot en voeg de kikkererwten toe (zie Tip).
  • Roer geleidelijk de spinazie door de curry en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst en curry over diepe borden. 
  • Garneer met de verse kruiden en serveer met de mangochutney. 

Tip: Vind je de curry nog te waterig? Laat dan nog 5 minuten langer indikken zonder deksel.