Kip-cheeseburger met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburger met zoete rode ui

Kip-cheeseburger met zoete rode ui

met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Kipburger

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

30 gram

Rucola en veldsla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3575 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten33.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen dan achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft klein.

Kipburger bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipburger en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is.

Salade mengen
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar slablaadjes apart om de burger mee te beleggen.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Hamburger beleggen
5

Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van de hamburgerbol (zie Tip). Beleg met wat sla, wat rode ui en per persoon: 1 tomatenplakje en 1 kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat het dan achterwege of serveer apart op tafel, zodat iedereen de mosterd zelf naar smaak kan toevoegen.

Serveren
6

Serveer de burger met de gebakken aardappeltjes en de salade.