Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheeseburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak: door hem lang te bakken, komen de suikers in de ui vrij.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Gekruide kipburger

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

30 gram

Gemengde sla

½ blik(ken)

Mais in blik

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4115 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Ui en tomaat bereiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.

Salade mengen
4

Giet de mais af. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de afgegoten mais door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.

hamburger maken
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.