Kip in rozemarijnkorst met couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in rozemarijnkorst met couscous

Kip in rozemarijnkorst met couscous

met courgette en geroosterde paprika

Vandaag niet zomaar gepaneerde kip, maar kip in rozemarijnkorst. Een originele manier om dit gerecht veel smaak te geven!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

20 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

30 gram

Tomatenketchup

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)669 kcal
Energie (kJ)2798 kJ
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels9 g
Eiwitten40.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in grove stukken. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten. Leg de paprika vervolgens in een kom met de zwarte balsamizoazijn en laat marineren. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of voeg een snuifje zout toe aan het kokend water in plaats van het bouillonblokje.

Groenten snijden
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 300 gram groente per portie!

Paneren
3

Leg de kipfilet tussen bakpapier en sla deze plat met een pan (zie Tip). Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Meng in een diep bord de helft van de rozemarijn met de panko, peper en zout. Voeg aan een tweede diep bord 1 el bloem per persoon toe. Haal de kipfilet eerst door de bloem, smeer daarna helemaal in met de ketchup en haal tot slot door de panko. 

Tip: Zorg dat de kip overal even dik is zodat de kip gelijkmatig gaart.

Couscous bereiden
4

Weeg de couscous af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel en fruit de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg de couscous toe en bak nog 1 minuut. Haal de pot van het vuur, giet de kokende bouillon bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. 

Kip bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Voeg de ui, courgette en de eventueel overige Midden-Oosterse kruiden toe aan de pan en bak 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de bladpeterselie grof. Meng de courgette, ui en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon door de couscous (zie Tip). Verdeel de couscous over de borden. Leg de kip erop en verdeel de geroosterde paprika eroverheen. Besprenkel met de achtergebleven balsamico en garneer met de bladpeterselie.

Tip: Couscous blijft vocht opnemen. Meng dus pas net voor serveren de groenten en olijfolie erdoorheen. Heb je nog wat vocht van de groenten en kruiden ove? Meng die ook door de couscous.