Bij dit gerecht omwikkel je de kippendijfilets met de smaakvolle coppa di parma. Deze van origine Italiaanse ham wordt gemaakt van de schouder van het varken en heeft een kruidige smaak. Je serveert de kip met gebakken rozemarijn-aardappelen en sperziebonen met knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelpartjes
½ tl
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Sperziebonen
2 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Coppa di Parma
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 15 - 20 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd of pers de knoflook en dop de sperziebonen bij de steelaanzet. Omwikkel elke kippendijfilet met een plak coppa di parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di parma in dunne repen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de coppa di parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilets 2 minuten rondom op middellaag vuur. Dek de pan af en bak 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Zorg ondertussen dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel de gebakken aardappelen, kippendijfilets en sperziebonen over de borden. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di parma.