Kip piccata met ovengebakken patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piccata met ovengebakken patatjes

Kip piccata met ovengebakken patatjes

met wortel, rode biet en citroen

Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in sneetjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, boter en kappertjes.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2595 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels17.1 g
Eiwitten35.6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortel, de krieltjes en de helft van de knoflook. Voeg de olijfolie en gedroogde tijm toe en schep goed om. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Zet een diep bord met de bloem klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van de citroen en pers 1/4 citroen per persoon uit. Snijd de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit opnieuw 1/2 el boter per persoon in de pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de patatjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!