Kipburger met mozzarella en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje en avocadodip

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

20 gram

Serranoham

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4383 kJ
Energie (kcal)1048 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.5 g
Eiwitten47.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de krieltjes 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Halveer ondertussen de kersstomaten en snijd de mozzarella in sneetjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de serranoham over een ovenrooster met bakpapier en bak 5 minuten mee in de oven, boven de bakplaat met krieltjes.
  • Verhit de boter in een grillpan op middelhoog vuur. Snijd het briochebroodje open en bak met de snijkant naar beneden 3 - 5 minuten, of tot hij lichtbruin kleurt.
Burgers bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipburger 10 minuten. Draai halverwege om en bak in de laatste 3 - 5 minuten de ui mee.
  • Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en kerstomaten toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel 1/4 van de mozzarella over de burger. Dek de pan af en laat de kaas smelten.
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer met de avocadodip.
  • Beleg met wat van de salade en leg hierop de kipburger, krokante serranoham en gebakkken ui.
  • Serveer de burger met de krieltjes. Verdeel de overige salade met de overige mozzarella over de borden.